ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Podzimní část vodníků skončila – 1 258 dětí! tit

publikováno: 07.11.2022

Pro letošek náborová akce našeho územního svazu „Ve vodě nežijí jen vodníci“ skončila. Během necelých dvou měsíců jsme dokázali k revírům MO přivést celkem 1 258 dětí.

Přestože podzimní část „vodníků“ bývá komplikovanější, neboť se školy po prázdninách teprve rozjíždějí do svých režimů a mnohdy je složité i počasí, letošní výsledek 1 258 dětí je skvělý.

Školáci základních škol, ale i děti z mateřských škol, měly možnost seznámit se s rybolovem, a co je nejdůležitější – přímo v praxi si vyzkoušet, jak napíchnout návnadu na háček, nahodit, a kdo měl štěstí, tak i rybu ulovit.

Mnohde si mohly vyzkoušet i další doprovodné disciplíny, různá soutěžní stanoviště a strávit příjemné dopoledne v přírodě.

Pochopitelně se nezapomínalo ani na ochranu přírody, na to, jak se mají děti v přírodě chovat, což se prolínalo všemi stanovišti, kterými malí návštěvníci procházeli.

„Děkuji místním organizacím, které ve velmi krátké době, mluvíme v podstatě o šesti týdnech, kdy se dá podzimní kolo uspořádat, dokázaly tyto akce zorganizovat a tolik dětí k našim revírům přivést. Organizace je o to náročnější, že probíhá dopoledne, v pracovní den a není jednoduché ji ze strany MO svými členy zabezpečit. Přesto se to daří a jsem za to velmi rád,“ říká předseda SÚS Dušan Hýbner.

„Snažíme se naše místní organizace ve vodnících maximálně podpořit, především zajištěním propagačních předmětů, ale i finančně. Tam, kde tuto akci již dělají pravidelně, se to odráží na návštěvnosti rybářských kroužků,“ dodává vedoucí odboru mládeže Jiří Eichler.

Partnerem letošních podzimních „vodníků“ se stalo Ministerstvo zemědělství. „Naše spolupráce s MZe je dlouhodobě na velmi dobré úrovni a potěšilo mě, že se právě na této akci pro děti ministerstvo podílelo, že vnímá, že si tímto získáváme a následně vychováváme nové generace rybářů a děkuji za to,“ uvedl Dušan Hýbner.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

25 019 460

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS